nutricionisti.org
Септембар 05, 2010, 08:51:15 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: Nutricionisti.org - Forum

Početna   Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]
  Štampaj  
Autor Tema: Debljanje  (Pročitano 1388 puta)
Kosarkas
Newbie
*

Pogledaj profil
« poslato: Јун 30, 2008, 04:01:05 »

Pozdrav,

ja imam 16 godina pa valjda i ja spadam u decu Smeško

zanima me kako mogu da se udebljam 5-10 kg,po mogucnosti brzo,ali imam veliki problem sto mi je MRSKO da jedem,osjetim da sam gladan ali to zanemarim,mrsko mi je da uzmem da jedem,vjerovatno jer sam izbirljiv po pitanju hrane a nema niko da mi stalno pravi sendvice  Prevrtanje očima

medjutim kad god sam napolju iskoristim priliku da jedem brzu hranu ili nesto slicno..tad obicno jedem do krajnje granice...

Sačuvana
Dragance
Newbie
*

Pogledaj profil
« Odgovor #1 poslato: Јул 02, 2008, 04:55:22 »

Jedi kikiriki, mene je prilicno ubucio jedne zime  Zelenko
Sačuvana
Dragana Mihajlović
Global Moderator
Newbie

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #2 poslato: Јул 03, 2008, 05:15:38 »

Dragi Kosarkasu,

cini mi se da ti vec sasvim dobro znas gde gresis u svojoj ishrani, jer i sam kazes da te mrzi da jedes da biras hranu, a predpostavljam da su namirnice koje ne volis ono sto je zaista bioloski i nutritivno vredno, a tebi potrebno posto se jos uvek razvijas.
Vazno je da se unose dovoljne kolicine belancevina - koje su tebi preko potrebne za izgradnju tvog organizma , masti - kao izvor energije i za normalno funkcionisanje nervnog sistema, ali izbegavati masnoce koje poticu od hrane koja je przena i ugljenih hidrata kako bi metabolizam pravilno funkcionisao i dobro se izmetabolisale belancevine i masti. Potrebno je unositi namirnice iz svih sedam grupa, posebno obratiti paznju na unos mesa i mlecnih proizvoda, kao izvor belancevina. Izbegavaj brzu hranu, potrudi se da sebi napravis raspored obroka tako da imas tri glavna obroka i dve uzine. Nateraj sebe da uzmes hranu i koju ne volis, jer raznovrsnost u ishrani je osnova zdravlja.

Svako jutro pre dorucka popij casu soka ili pojedi neku vocku, obavezno doruckuj kod kuce, za uzinu mozes sebi praviti neke od napitaka koje sam ranije pominjala, kombinij voce, mleko, jogurt, jezgrasto voce.

Kao sto kaze Gagisha,kikiriki moze pomoci kao i svo jezgrasto voce, jer je veliki izvor energije, ali izbegavaj przeni zbog stetnih masnoca. Ne bih ti preporucila da u jednom trenutku pojedes vise od 50 g, zbog opterecenja naseg probavnog sistema, jedi ga u okviru uzina.

Moras sebe naterati da promenis lose navike inace nece biti efekta.

Pozdrav!
« Poslednja izmena: Јул 04, 2008, 11:13:06 Dragana Mihajlović » Sačuvana

Dragana Mihajlović - Nutricionista
www.nutricionisti.org
Dragance
Newbie
*

Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: Јул 03, 2008, 09:32:11 »

Kada smo kod jezgrastog voca- imam pitanjce. Posto pokusavam da smrsam i hranim se po savetima svog nutricioniste, jezgrasto voce mi nije dozvoljeno. Medutim, ja sam veliki obozavalac badema a sad se pojavio onaj blansirani bez soli. Da li je preporucljivo njime da zamenim recimo veceru (pakovanje ima 40g) ili da se ipak suzdrzim?
Sačuvana
Dragana Mihajlović
Global Moderator
Newbie

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #4 poslato: Јул 03, 2008, 11:27:22 »

Ne znam koliko znas o sastavu namirnica, ali samo kolicina energije nije ono sto je bitno pri planiranju ishrane. Mozda bi energetski bademi podmirili potrebu za energijom, ali nutritivno (belancevine, vitamini, minerali...) ne bi mogli da zamene veceru. Oni jesu izuzetna namirnica zbog sadrzaja nezasicenih masti, kalcijuma i ja ih preporucujem svojim klijentima kojima radim redukcione dijete, ali to su kontrolisane, male kolicine koje retko prelaze dvadeset grama, najcesce je to jedna supena kasika mlevenih badema kao dodatak vocnoj salati ili nekom sejku koje konzumiraju za uzinu. Ako ti je tvoj nutricionista preporucio da ih ne jedes, nemoj, ispostuj njegov nacin rada, sigurno zna sta radi i rezultati moraju biti tu. A kada stignes do zeljene tezine pitaj ga ponovo neka ti objasni kada i koliko mozes da konzumiras jezgrasto voce.

Inace, najbolji je sirovi badem.
Sačuvana

www.nutricionisti.org
megi
Newbie
*

Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: Фебруар 01, 2010, 04:05:35 »

Zdravo svima,interesuje me ishrana dece-10 i 5god.sklone gojenju?Mislim da imaju dovoljno voca povrca i kuvanih jela.Mozda je vaznija satnica obroka??mislim na to/voce ujutru ili uvece?izbacili smo gazirane sokove i slatkise sveli na minimum. Prevrtanje očima
Sačuvana
Dragana Mihajlović
Global Moderator
Newbie

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #6 poslato: Фебруар 14, 2010, 10:08:03 »

Draga megi,

deca su inace specificna kategorija i u toku dijte ne smeju da osete da su na dijeti. Vrse se postepene restrikcije, ili se biraju samo druge namirnice. To sto ste smanjili sokove i slatkise je dobro, i to ce dati efekta. Inace da dete gubi i 1 kg mesecno je super rezultat, a da pritom ono ne bude nervozno i gladno. Dajte im i slatko, ali se trudite da to bude nesto sto Vi pravite kako bi ste mogli da smanjite kolicinu secera.

Sto se tice satnica, bitno je da se redovno jede, na 3-4 sata, da obavezno doruckuje, ili bar da pojede vocku ili popije vocni sok kuci, pa da u skoli doruckuje, da nosi voce sa sobom, pa se drugi obroci u toku dana redjaju jedan za drugim na 3-4 sata. Posle voca moze da se jede i ranije, vec posle 30 min, posto brzo napusta zeludac.

Samo budite strpljivi, a klince napolje kad god vreme dozvoli. Smeško
Sačuvana

www.nutricionisti.org
Stranice: [1]
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC | Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!