nutricionisti.org
Септембар 05, 2010, 08:48:24 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: Nutricionisti.org - Forum

Početna   Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]
  Štampaj  
Autor Tema: Zdravo svima  (Pročitano 51 puta)
lana31
Newbie
*

Pogledaj profil E-mail
« poslato: Јул 05, 2010, 03:50:14 »

Cao,
Ja sam Lana, imam 30g. Visoka sam 180cm, imam 69kg i imam Hashimoto hipotireoidizam.

Porodila sam se pre nepune 3god., imala sam 6kg viska koje sam skinula za zadnjih 2 meseca.
Tacnije, krenula sam na fitnes i pocela da jedem 5X dnevno, sto do tada nisam. Za dorucak sam jela zitarice, imala 2 vocne uzine i rucak i veceru sa dosta povrca. Tako sam skinula 5kg.

Onda sam pre 2 nedelje cula za keto dijetu, raspitala se i krenula sa tim. Skinula sam 5cm u obimu, izgubila 1kg, ali sam morala prestati jer sam se pocela osecati lose. Ono sto me najvise zabrinulo je podatak na koji sam negde naisla, a to je da ce mi se metabolizam potpuno zaustaviti sad kad sam prekinula pre vremena, ukoliko se vratim normalnom nacinu ishrane (povrce, voce, mlecni proizvodi, zitarice), pa bih zamolila nekog od vas, nutricionista, da mi kazete da li je to moguce i ako imate neki savet kako da se ponasam dalje jer sam jako uplasena.

Zaista ne bih volela da mi metabolizam bude sludjen, a ne mogu da zivim na ishrani bildera i da sve sto jedem budu meso i jaja. To svakako nije ni zdravo, a ni normalno, uz svo duzno postovanje istim.

Hvala unapred!
Sačuvana
Dragana Mihajlović
Global Moderator
Newbie

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #1 poslato: Јул 26, 2010, 07:53:35 »

Mislim da ces se pre razboleti nego sto ce se zaustaviti metabolizam. Samo se ti vrati na zdrav nacin ishrane, videla si da je bilo rezultata. Eventualno se moze dodati malo veca kolicina proteina u jednom proteinskom napitku - mleko u prahu, surutka u prahu, sojino mleko, jezgrasto voce, ili neki preparat prirodnog porekla.

Pozdrav!
Sačuvana

Dragana Mihajlović - Nutricionista
www.nutricionisti.org
Stranice: [1]
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC | Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!