nutricionisti.org
Април 21, 2014, 02:49:40 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?















Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: Nutricionisti.org - Forum
 
   Početna   Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]
  Štampaj  
Autor Tema: Ishrana obolelih i operisanih od raka debelog creva  (Pročitano 6624 puta)
tani
Newbie
*
Poruke: 1


Pogledaj profil
« poslato: Јун 20, 2009, 07:04:20 »

Gde pronaći odgovor šta se smatra "Crvenim mesom" (da li tu spada i konjsko meso, kozje meso, i sl.) i  "belom ribom" (napr. šta je sa sardinama u konzervama ?). Šta je to što je štetno i opasno u ishrani obolelih kod uzimanja svinjskog mesa ?
Sačuvana
Sneki
Newbie
*
Poruke: 7


Pogledaj profil E-mail
« Odgovor #1 poslato: Јун 21, 2009, 01:56:30 »

Onoliko koliko ja znam: U crvena mesa spadaju sve vrste svinjskog, govedjeg i jagnjeceg mesa. Sto se tice ishrane ove kategorije, mislim da je osnovno da se izbegavaju masnoce i proteini zivotinjskog porekla, jer se celije raka hrane tim proteinima. Takodje, konzervisanu hranu i mesne preradjevine trebalo bi izbegavati, kao i previse zacinjenu i przenu hranu. 
Sačuvana

Snezana
Mikac
Newbie
*
Poruke: 3


Pogledaj profil E-mail
« Odgovor #2 poslato: Октобар 28, 2010, 02:45:47 »

Postoji jedna knjiga od japanca Kušija. Znam neke koji su imali pozitivna iskustva
Sačuvana
barajevo
Newbie
*
Poruke: 3


Pogledaj profil E-mail
« Odgovor #3 poslato: Фебруар 09, 2011, 10:14:07 »

Onoliko koliko ja znam: U crvena mesa spadaju sve vrste svinjskog, govedjeg i jagnjeceg mesa. Sto se tice ishrane ove kategorije, mislim da je osnovno da se izbegavaju masnoce i proteini zivotinjskog porekla, jer se celije raka hrane tim proteinima. Takodje, konzervisanu hranu i mesne preradjevine trebalo bi izbegavati, kao i previse zacinjenu i przenu hranu. 

Kad se kaže crveno meso, misli se uglavnom na mišiće, bez obzira koja je životinja u pitanju. A kad je u pitanju riba, bela riba je skuplja i češće ukusnija od plave, ali se smatra da je plava riba kvalitetnija hrana od bele. U plavu ribu spada skuša, srdela, papalina  i druge. Konzerve zaboravite, koja god riba u njima bila. Ribu kuhajte i zaboravite na prženje, a od ulja koristite samo laneno, bundevino ili od konoplje. Nekada se verovalo da se ćelije raka hrane proteinima jer se primećivalo da se ljudima obolelim od raka zdravlje popravlja kad pređu na vegetarijansku ishranu, odnosno na makrobiotiku. Međutim, ćelije raka se uglavnom hrane fermentima (gotovim) ili fermentacijom ugljenih hidrata - fermentacijom šećera, a suština poboljšanja zdravlja nakon prelaska na biljnu hranu i to sirovo povrće je u enzimima. Prvo, meso svojim dugotrajnim prolaskom kroz probavni sistem troši velike količine enzima, a drugo, najbolji izvor enzima je upravo sirovo povrće, posebno ako se prave sokovi od povrća. Voće se kod raka isključuje zbog velike količine šečera u njemu. E sad zašto su enzimi neophodni kako u zdravom a još više u bolesnom organizmu, šira je priča, ali ovo je suština ishrane i priče o mesu i bilju kad je rak u pitanju.
Rak se može još tretirati i vitaminom B17, laetrilom, koji može da se nabavi i u Srbiji. više informacija možete naći na http://www.svejeizljecivo.com ili se raspitati preko e-maila zseatovic@gmail.com
Sačuvana
Stranice: [1]
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2007, Simple Machines | Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!